Ιστιοπλοϊκοί αγώνες


Κάθε χρόνο γίνονται στην Ύδρα δύο καθιερωμένοι ιστιοπλοϊκοί αγώνες, που έχουν γίνει θεσμός για το νησί και που κάθε χρόνο συγκεντρώνουν όλο και μεγαλύτερο αριθμό σκαφών και επισκεπτών στο νησί μας, που έρχονται είτε με τα σκάφη, είτε με τα άλλα μέσα συγκοινωνίας.

Α. Ο πρώτος ιστιοπλοϊκός αγώνας γίνεται στο τέλος του Οκτωβρίου κοντά στην εορτή της 28ης Οκτωβρίου. Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας της Ύδρας θα πραγματοποιηθεί με την διαδρομή Φάληρο – Ύδρα – Φάληρο. Τον αγώνα διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος για σκάφη καταμετρημένα κατά ORCi, IRC και ORC CLUB.

Β. Ο δεύτερος ιστιοπλοϊκός αγώνας με την επωνυμία "Ελληνικής Επαναστάσεως – Ύδρα" γίνεται στο τέλος του Μαρτίου κοντά στην εορτή της 25ης Μαρτίου και τον προκηρύσσει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.

Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας της "Ελληνικής Επαναστάσεως – Ύδρα", διοργανώνεται από το 1973 από τον ΠΟΙΑΘ και συγκεντρώνει κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό σκαφών, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει και την τουριστική περίοδο για την Ύδρα, αφού αυτός ο αγώνας είναι η αρχή της καλοκαιρινής περιόδου για το νησί μας.

Και οι δύο ιστιοπλοϊκοί αγώνες διεξάγονται με την θαλάσσια διαδρομή "αναχώρηση από το Φάληρο μέχρι την Ύδρα και παλι αναχώρηση από την Ύδρα μέχρι το Φάληρο". Η κάθε μία από τις δύο διαδρομές είναι απόσταση 36 ναυτικών μιλίων.

Και οι δύο ιστιοπλοϊκοί αγώνες τελούν υπό την αιγίδα και τη φιλοξενία του Δήµου Ύδρας
και του Υδραϊκού Ναυτικού Οµίλου (Υ.Ν.Ο.)

Phaedra Luxury Hotel
Εικόνες