ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ "PHAEDRA"
Γιατί ονομάστηκε "Φαίδρα"

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες, ο Αντώνης και η Αλιν, ονόμασαν το Ξενοδοχείο "ΦΑΙΔΡΑ" προς τιμήν της Μελίνας Μερκούρη και της ταινίας "Φαίδρα".

Η Μελίνα Μερκούρη πρωταγωνίστησε ως Φαίδρα στο ομώνυμο εργο του Jules Dassin, που σκηνοθετήθηκε το 1962 ολοκληρωτικά στο νησί της Ύδρας.

Η Μελίνα Μερκούρη, "η τελευταία Ελληνίδα Θεά", γεννήθηκε στην Αθήνα στις 18 Οκτωβρίου του 1920. Παντρεύτηκε τον ηθοποιό/σκηνοθέτη Jules Dassin το 1966, με τον οποίο έζησε μέχρι τον θάνατό της το 1994.

Ακτιβίστρια από νωρίς, συνέγραψε το 1971 την αυτοβιογραφία της με τίτλο "Ήμουν Ελληνίδα" και εκλέχθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το 1977. Αργότερα έγινε η πρώτη γυναίκα που κράτησε Κρατική θέση ως υπουργός Πολιτισμού.

Η ταινία "Φαίδρα" στην οποία πρωταγωνίστησε η Μελίνα Μερκούρη το 1962 με συμπρωταγωνιστές τον Anthony Perkins και τον R. Vallone, αποτέλεσε μια μοντέρνα προσαρμογή της κλασσικής τραγωδίας του Ευριπίδη, Ιππόλυτος με σκηνοθέτη τον Jules Dassin. Την καταπληκτική μουσική της ταινίας έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Η ταινία "Φαίδρα" έκανε μεγάλη επιτυχία στους ευρωπαϊκούς κινηματογράφους και ήταν ο λόγος που ο Anthony Perkins έγινε διάσημος σε όλη την Ευρώπη.

Η Μελίνα Μερκούρη πέθανε από καρκίνο στους πνεύμονες στην Νέα Υόρκη, στις 6 Μαρτίου του 1994. Ο Jules Dassin τώρα ζει στην Αθήνα και είναι Διευθυντής του Ιδρύματος “Μελίνα Μερκούρη”.

Το Ξενοδοχείο ονομάστηκε "Φαίδρα" προς τιμήν της Μελίνας Μερκούρη και της ταινίας Φαίδρα.