Γιατί ονομάστηκε Φαίδρα

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες, ο Αντώνης και η Αλιν, ονόμασαν το Ξενοδοχείο "ΦΑΙΔΡΑ" προς τιμήν της Μελίνας Μερκούρη.

Η Μελίνα Μερκούρη πρωταγωνίστησε ως Φαίδρα στο ομώνυμο εργο του Jules Dassin, που σκηνοθετήθηκε το 1962, ολοκληρωτικά στο νησί της Ύδρας. Η Μελίνα Μερκούρη, "η τελευταία Ελληνίδα Θεά" γεννήθηκε στην Αθήνα στις 18 Οκτωβρίου, 1920. Ακτιβίστρια από νωρίς, εκλέχθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το 1977.

Αργότερα έγινε η πρώτη γυναίκα που κράτησε κρατική θέση σαν υπουργός Πολιτισμού. Το 1971 συνέγραψε την αυτοβιογραφία της με τίτλο "Ήμουν Ελληνίδα". Παντρεύτηκε τον ηθοποιό/σκηνοθέτη Jules Dassin το 1966 και μέχρι τον θάνατό της το 1994.

Η Μελίνα Μερκούρη σαν ηθοποιός πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες. Η ταινία Φαίδρα στην οποία πρωταγωνίστησε η Μελίνα Μερκούρη το 1962 με συμπρωταγωνιστές τον Anthony Perkins και τον R. Vallone, σκηνοθετήθηκε ολοκληρωτικά στο νησί της Ύδρας. Αποτέλεσε μια μοντέρνα προσαρμογή της κλασσικής τραγωδίας του Ευριπίδη, Ιππόλυτος με σκηνοθέτη τον Jules Dassin. Την καταπληκτική μουσική της ταινίας έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Η ταινία "Φαίδρα" έκανε μεγάλη επιτυχία στους ευρωπαϊκούς κινηματογράφους και ήταν ο λόγος που ο Anthony Perkins έγινε διάσημος σε όλη την Ευρώπη.

Η Μελίνα Μερκούρη πέθανε από καρκίνο στους πνεύμονες στην Νέα Υόρκη, στις 6 Μαρτίου του 1994. Ο Jules Dassin τώρα ζει στην Αθήνα και είναι Διευθυντής του Ιδρύματος “Μελίνα Μερκούρη”.

Το Ξενοδοχείο ονομάστηκε "Φαίδρα" προς τιμήν της Μελίνας Μερκούρη και της ταινίας Φαίδρα.

πρόγνωση καιρού από το k24.net

Our latest special offers,
straight to your inbox

Stay up to date with the latest specials from Base Hotel. Subscribe and save on your next stay.

Continue browsing site